Impo-HAKKA-ne-R-ende!

Siste uke har det vært bikkjekaldt her på Sørlandet - og de fleste andre stedene jeg har fartet med bilen min. Og jeg må innrømme at jeg er blitt ganske så glad i Hakka R dekkene, på tross av alle "vanskene" jeg hadde i starten med dette dekket.

I minus 8-10 og under det er Hakka R på sitt beste: Jeg har i alle fall hatt svært små - knapt noen - problemer med å bremse, akselerere, svinge, starte i bakker, you name it...så langt. På iskald og bar asfalt er dekket helt supert og på snødekke er det helt fantastisk. Nesten ikke til å tro at det er vinterføre jeg kjører på og ikke sommerføre.

Litt mer utfordrende er det midt på dagen når temperaturen kryper opp mot 3-4 minus og vegsaltet begynner å virke og det blir litt mer sleipt underlagt, spesielt der det er er en blanding av bar veg og snødekke, men også det takler Hakka R ganske så bra.

Jeg måtte bare lære meg at det å skli litt i svinger ikke er ensbetydende med å ha mistet all kontroll. Ja, det glipper litt, men dekket har fremdeles et godt grep, og jeg kan jo ikke forvente at et piggfritt vinterdekk oppfører seg akkurat som et sommerdekk, kan jeg vel?

Nå må det sies at kjørestilen for det meste ikke har vært av det slaget som har forsøkt å tøye grensene så altfor mye - det er nok av andre biler som ligger strødd langs vegen som har forsøkt på akkurat det - men det jeg har erfart er at det i alle fall ikke er er grunn til å kjøre veldig veldig veldig forsiktig med piggfrie dekk hvis det er Hakka R man kjører med.