Irriterende eller hva

Er det ikke fint og bare surfe avgårde på motorveien, du bare slapper av, trafikken flyter av seg selv, så skjer det, disse lange tunge bilene, det være seg vogntog eller «trailer», noen bruker trailer som betegnelse på alt som veier mer en 2 tonn. Vel, man tar igjen disse kjøretøyene, men det som jeg synes er svært så irriterende er følgende:

Det er ofte en rekke med slike kjøretøy som kjører i samme retning som jeg. Det som skjer er at den ene traileren svinger over til venstre for å kjøre forbi den som lå foran.

Og hva skjer, den som blir forbikjørt ligger i en hastighet av 92 km/t og den luringen som kjører forbi har en hastighet av (kanskje) 94 km/t. Så etter hvert så ligger disse to side om side, de gjør jo ikke noe galt bortsett fra at de kjører for fort. Så ligger vi her da, bakke disse to luringene, ofte opp mot 2 km før den som kjører forbi kommer seg over i høyrefeltet. Dette opplever jeg hver dag på motorveien. Det er jo ikke ulovlig, bortsett fra at de kjører for fort, og at de ikke viser hensyn, vegtrafikklovens § 3 :) , det er jo dette med miljø, det er klart at her går suppa unna, og at det  forurenser er jo hevet over all tvil. Men, den såkalte lastebileieren, han/hun taper jo masse penger på dette i løpet av et år. Hadde jeg eid bilen og hadde hatt sjåfører som kjørte slik så ville jeg nok bedt vedkommende finne seg en annen jobb. Det jeg observerer er at det ofte er biler fra gamle Øst-Europa som gjør dette.  Er det fordi sperren er fjernet på disse bilene?? Eller er det slik at det er vanskelig å gi dem bøter for fortkjøring?? Jeg vet ikke jeg, men at det er unødvendig, det er sikkert. En annen ting er jo at de kjører dekkene varme, ofte dårlig regummierte dekk, det ligger jo til tider strødd med dekkbaner lange med veien. Og til slutt, det blir dårlig sikkerhet ut av dette, ligger du på siden av en slik en som veier mellom 40 – 50 tonn og la oss si at du kjører en av de småbilene, så flyr dekke mens du er på siden. Jeg kan love at det er noen som blir skremt og plutselig ikke vet hvor de skal kjøre, neida, tenker ikke på med den store bilen, mer på den lille bilen. Har sett noen slike episoder og nå starter jo sesongen med varme og det med dårlige dekke er en dårlig kombinasjon. Jaja det var dagens mening

Kjør pent og sjekk lufttrykket i dekkene dine. Mange av oss bytter jo dekk om dagen.