IS,IS og atter IS!

Veiene i Finnmark består stort sett av is som er perforert av trailerkjettinger for tiden. Det skyldes først og fremst snømangel men også at de j**** entreprenørene som vedlikeholder veiene ikke skraper når det er snø!

Jeg var på en liten road-trip i Vest Finnmark i går der jeg nok en gang ble overbevist om viktigheten av gode vinterdekk. Veien fra Alta til Øksfjord bestod av ovennevnte isføre og det at jeg hadde en diger kapellhenger etter den lille 2WD Skodaen gjorde ikke saken noe bedre. Det er nok av bakker og svinger der både bil og henger får prøvd seg men "7erne" (det er det jeg for all fremtid kommer til å kalle minne Hakka7-dekk for) bestod prøven med glans! Det hadde ikke gått an å sko bilen med bedre dekk på denne turen!

Høydepunktet på turen var på RV882 opp Tappelufteidet (de som har kjørt der vinterstid vet at det er forferdelig) der står det altså flere kasser med strøsand enn veistikker! Veien er smal og det var i tillegg skrapet "riller" i veien som gjorde den sporete. Det var mye vind så det meste av strøsand var blåst bort.

Det var null problem for meg å komme opp der, antispinn og ESP er så klart noe som hjelper veldig men ordet kontroll er det ordet som best beskriver all kjøringen til nå. Jeg får ikke beskrevet 7erne med noe bedre ord enn FANTASTISK!

Også lurer jeg på hvordan de skal klare å lage en bedre oppfølger til 7erne....? Og når snøen kommer....?