Is, is overalt

I det siste har våler og  omegn hatt både snø, haggel, sludd og sol. Men i går bestemte plutselig værgudene seg for å legge et tynt lag med is over alt som heter asfalt, noe jeg fant ut etter at bilen måtte nesten opp på rødlinja for å kjomme meg ut av gården.
Det hjalp heller ikke at jeg har fått en heftig eksoslekkasje, så jeg fungerte mye som en vekkerklokke for hele boliglaget.

Det var jo egentlig ganske fint, siden nå kunne jeg fått testet hakka dekkene mine på glattisen.
Jeg skulle så gjerne sagt at det satt som slicks på en varm løpsbane, men det gjorde de langt i fra. Jeg fant fort ut at det var best å ta den tiden man trenger og bare kjøre rolig og pent. Og at Piggfrie vinterdekk + våt speil is = Tokyo Våler drift. (duh)

Men alt i alt var det ganske så greit, det føltes liksom aldri at bilen mistet noe grep når jeg ikke akselererte for fort eller kom inn i en sving litt brått. Og fra bremselengdene mine så minnet det litt om de gamle slitte piggdekkene mine. Noe som er ganske greit til piggfritt å være.

 

Uansett dekk så går det som regel bra vis man bare er forsiktig med gassen,noe man ikke kan si om denne fyren som hadde parkert bilen litt utradisjonelt ute i bygda.


Han hadde satt seg fint fast i grøfta som var fylt med en god blanding av sørpe og gjørme.Det tok ca 1 time og 6 mann for å få den løs uten slepetau. Men til slutt så var den oppe og gående igjen.
Bonus: Hvis man tok en godt titt på dekkene så var det ikke nokian han kjørte med :)