Ivalo,dekk og is (Part 1)

Hva gjør man når man står ovenfor en opplevelse man med stor sannsynlighet aldri får sjanse til å oppleve igjen?

Man hopper rett ut i det.

Helst uten noen form for plan eller gjennomgang.
Det er det jo ingen vits i å tenke på når man får valget om å dra til Ivalo og teste dekk på selveste "

White Hell

". Den beryktede testbanen i nordre Finland hvor Nokian svir 20.000 dekk hvert eneste år. Der hvor is,snø og kulde er synonymt med hygge,deilig og koselig.
Et sted hvor man ellers ikke får adgang med mindre man er sykelig opptatt av dekk.
Et sted der de aldri ville latt "dødelige" mennesker få slippe inn.

Heldigvis for meg, så ble jeg invitert.
Dette skulle bli spennende.

 

I sammenheng med 3 nye dekk lanseringer inviterte Nokian eliten av testsjaførere for å komme å prøvekjøre de nye vinterdekkene på testbanen sin.
Det kom litt som en overraskelse da det slo inn en E-post på maskinen min fra Kjetil Røssel, markedskoordinator i Nokian Norge.
I mailen lå det en invitasjon til meg,kravet var at jeg måtte opp styggtidlig for å kjøre til gardemoen." Pffht, no big deal" tenkte jeg og svarte med et smil. Det å stå opp tidlig for å kjøre rask bil på is i Finland er en ganske god deal når man tenker over det lenge nok.

 

Ukene gikk og dagene gled forbi, og dagen var der. Eller skal jeg si natten?
Klokken var 3 på morgenen da alarmen gikk som et tordenvær av nattradio. Jeg hoppet ut av sengen,kjørte i meg frokost,trynet inn i dusjen og la på sprang for å komme meg inn i bilen som skulle gi meg skyss til Gardermoen.
Etter halvannen time med halvsoving var jeg fremme i praktfulle Gardemoen, jeg gikk inn og møtte Kjetil og de andre testsjaførene.
Etter litt hyggelig småsnakk fikk vi spandert kaffe og frokost på starbucks, der hvor "medium" er Amerikansk for "bøtte"

 

 

Etter vi hadde boardet flyet og satt oss til rette fikk vi beskjed om fra kapteinen om at vi skulle ta av veldig snart.

Embraer 170-flyet ruset begge jet'ene og førte oss ut på rullebanen. Det kom 2 store hvin fra begge sidene av flyet: Vi ble skutt mot enden av rullebanen og vips, vi var på vei mot Finland i 740km/t


 

 

 

End of part 1.

 

comments powered by Disqus