Ivalo,dekk og is (part 2)

Flyet slo ned på den frosne rullebanen, det virvlet frostsnø fra bakken rundt oss. Vi var framme i i Finland, vi var framme i selveste Ivalo. Dert fasilitetene bestod av snø,trær,reinsdyr og slitte dekk.

Vi hoppet av flyet og så oss rundt,snø,snø overalt!
Fotografene tok bilder av oss imens vi gikk av flyet og inn på den lille flyplassen midt ute i ingensteds. Vi ble møtt av noen testførere og enda mer fotografer imens vi gikk inn for å hente bagasjen vår før vi ble geleidet ut og plassert på en buss som skulle føre oss til et dekkseminar.

Vi kom 50 meter før vi møtte det første reinsdyret som blokkerte veien. Finland altså.
Etter en halvtimes busskjøring rundt i det snøkledde området ble vi lempet av bussen og satt på en krakk i en liten hytte der hvor vi ble møtt av dette synet:

 

Nå skulle vi få lære om de nye dekkene som nokian skulle lansere. Vi fikk servert mat imens en en veldig entusiastisk ansatt hos nokian fortalte oss om de nye dekkene.

 

 

Nokian Hakkapeliitta 8

Et nytt piggdekk med ny og forbedrede Eco-stud pigger som gjør rullemotstanden mindre og gjør mindre utfall på miljøet. Takket være den nye piggteknologien og den nye gummiblandingen kan Hakka 8 ha nesten doble antallet med pigger i forhold til nærmeste motstander.
Dekket skal ha bedre grep enn det forrige Hakka 7 og skal trolig selges til mye det samme prisnivået når det lanseres.

 

Nokian Hakkapeliitta R2

Det nye piggfrie vinterdekket til nokian vil ha en litt forbedret gummiblanding og et konsept som kalles

Cryo Crystal

som er små krystaller smeltet inn i dekket som skal gi en slags piggeffekt uten at det gjør skade på miljøet. Disse krystallene bryter ned i naturen når de er slitt av dekket. Dekket skal også ha et nytt mønster med mere "Sipes" som lagrer vann i dekket og gjør at det er mindre sjanse for vannplaning siden man kommer i bedre kontakt med underlaget.
Dekkstøyen har også blitt redusert ganske så mye.

 

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Som tittelen antyder er dette et nytt piggfritt SUV dekk. Det er akkurat det samme som Hakka R2 men designet for å passe store breie felger som sitter på SUV'er.
Det skal gi like lite dekkstøy og komfort som Hakka R2 på vanlige felger

 

Bilder fra seminaret:


Etter seminaret fikk vi utlevert noen t-skjorter,et belte,en buff bandana,noen sticker og den

grønneste

 lua i skrevet historie:

 

 

 

Det er kanskje litt vanskelig å se på dette bildet, men jeg er ganske sikker på at man kunne se den fra månen hvis man så etter godt nok. Signalgrønn og selvlysende.

Alle testsjåførene fikk utlevert en slik at vi kunne være enkle å håndtere. Og gud forby hvis noen av oss skulle greie å rote oss bort i den uendelige skogen og bli reinsdyrføde.

Det hadde ikke vært god PR for Nokian, eller noen egentlig.

Vi ble plassert på bussen igjen og ble bedt om å glede oss, siden nå skulle moroa ordentlig begynne

End of part 2

(Bildene mine bestemte seg for å bli strekt ut, skal prøve å fikse dette,ellers så er det bare å trykke på dem for å åpne dem i full oppløsning)