Jeg gleder meg til Hakkapeliitta R2

Nokian Hakkapeliitta R2 er det som skal på bilen min i vinter, det er helt sikkert, og det skal bli godt å få skikkelige vinterdekk på bilen, for det som er der nå er ikke spesielt bra, selv om det er et såkalt premiumdekk.

Det kan kanskje ha med det å gjøre at det ikke er kaldt nok ennå, for 12-13-14-15 og til og med 19 grader som det var i går ettermiddag er jo ikke akkurat idealtemperaturen for å kjøre med vinterdekk. Likevel, selv under 10 grader som det har vært noen morgener nå føles det ikke spesielt bra, det er altfor mykt i svingene, det sporer noe enormt og det hater raske filskift på motorveien.

Man skulle tro at Continental ContiVikingContact 5 var blant de beste, og det er det jo, men på bilen min virker det helt feil. Det er litt rart egentlig, for dekkene stod på da jeg kjøpte nybruktbilen i vår, før jeg la om til Hakka Green for sommeren, og jeg merket ikke så mye til det da. Det kan hende at jeg da var for opptatt med å venne meg til nybilen, og på en måte tolket dekkenes kjøreegenskaper for å være bilens kjøreegenskaper, skjønt som testfører burde jeg vel etterhvert ha lært meg at dekk er dekk og bil er bil og Nokian er Nokian.

Vel, vi får se hva som skjer når jeg får lagt om til ordentlige vinterdekk og i løpet av neste uke vet jeg svaret.