Jepp, vi lever

Hva skal man si....her har det vært lenge siden sist oppdatering. Det er fordi sensommeren har vært totalt begivenhetsløs hva angår bilrelaterte ting. Og så, når ting begynte å skje, så fikk jeg ikke logget inn. Typisk nok.

Men, god hjelp fra snille Kjetil på Nokian, og tålmodig it avdeling, og vips så er jeg her igjen for å spre mer eller mindre interresante historier og betraktninger fra Hedmarks dype skoger.

VolvoDyret begynte å skrante litt for meg sånn utpå høsten, og ettersom han er av god gammel årgang så var jeg vel egentlig mest innstilt på den økonomisk fornuftige løsningen, nemlig å la'n bli spik.  Men så er det det med at gammel kjærlighet visstnok ikke ruster, og det gjør pussig nok ikke Dyret heller. Derfor har avgjørelsen blitt tatt, spiker kan de lage av noe annet enn min gamle traver.:)

Men foreløpig er Dyret da altså ikke på veien. Og jeg kommer meg rundtomkring ved hjelp av en annen gammel Volvo, en jeg har fått låne av den Unge Kjekke Broren min.  Den er litt annerledes å kjøre, litt tregere å starte, mye bedre bremser, veldig mye bedre lys....og på tross av at det er utrolig fint å ha en så snill bror så savner jeg Dyret mitt.  Jaja, men all den tid VolvoDyret en stund fremover skal få litt TLC, og snøen jo faktisk kom iår også, så var jeg nødt om å legge vinterdekk på lånebilen. Bror hadde bare tre vinterdekk på felg til den, men det er greit, selv hadde jeg tre vinterdekk på felg som passet....så da ble det to av hver.

De to dekkene jeg brukte av bror sine viste seg faktisk å være Hakkapeliitta 5 dekk, og de to gamle mine er av et helt annet merke, kjøpt ett år fra en dekkfyr som så mine behov og som solgte meg noen dekk som virkelig duger :)

Selve omleggingen ble et prosjekt, som jo det meste blir her i det lille grønne huset i skogen. Jeg og Gærningen la om til Hakkapeliitta bak, og foran ble det kluss og mikk med runde hjulbolter, så da dro jeg likegodt bort på Slomarka Gummiservice for å legge om de to siste. Og ja, her nevnes firmanavn med vilje, for bedre service tror jeg man skal lete lenge etter.  Overarbeida gutter i disse tider, men like blide. Og i tillegg til å legge om foran for meg så etterstramma de boltene bak, og sjekket luftrykk bak, og dekkene de tok av ble vasket. De kunne jo latt være å sjekke bolter og luft bak, det hadde jeg ikke reagert på i det hele tatt med tanke på lengden på køen, men her var det altså ingen snarveier. De havna tvert høyt på listen over bilrelaterte helter.

Og mens jeg sto der, i kø, i evigheter, så kom en dame som var et stykke bak meg i køen og delte ut varm kaffe og wienerbrød !   Snakk om, jeg er fremdeles litt sjokkskadet over at det finnes slike mennesker.

 

BakseteMafiaen har forøvrig foreløpig latt seg lure til å tro at det er airbag på lånebilen. På den måten slipper jeg krangel om hvem som skal sitte foran, for begge har innsett at når det er airbag....da må barn sitte bak. Det er jo ikke pent å lyve, men herregud så deilig å slippe den krangelen daglig !  Jeg vurderer å prøve å innbille de at verkstedet skal sette inn airbag på VolvoDyret også, så er jeg for evig kvitt diskusjoner om hvem som satt foran sist, og hvor lang eller kort den turen var i forhold til gangen før det....