Kjøre fort eller kjøre som idiot

Ken hadde en fint innlegg om motorsykler og forskjellen mellom det å kjøre fort og det å kjøre som en idiot, og det er kanskje noe vi bilister også har godt av å tenke litt på, ikke bare motorsyklister.

Jeg er ofte ute på langtur på E18 mellom Arendal og Tønsberg/Drammen, gjerne grytidlig om morgenen når det er lite trafikk. Legger inn cruisecontrolen der jeg kan, og med liten trafikk er det nesten hele strekningen, det, gjerne 5km over fartsgrensen, og med fotobokser tett i tett gjennom Telemark blir det uansett lite idiotkjøring. Og det er få andre som kjører forbi som idioter, men de finnes jo.

Nå har jeg selv en bil som ikke er laget for å kjøre forbi sånn uten grunn, og om jeg så tar igjen en bil legger jeg meg som regel bak, for før eller siden skal den svinge av likevel, eller så kommer det litt firfelts eller forbikjøringsfelt. Ingen grunn til å stresse. her om dagen tok jeg for en gangs skyld bussen til Drammen og oppdaget at den faktisk ikke bruker mer enn 10 minutter mer enn det jeg gjør med bilen, selv om den har en del stopp underveis. Trekker jeg fra min ti-minutters kaffepause på Rugtvedt, så blir det 20 minutter mer på buss enn bil på en tur som tar tre timer, det er ikke mye.

Det minner meg litt et annet innlegg fra samme Ken, om trailere som kjører forbi trailere...helt idiot, spør du meg. Og jo, jeg ser det ikke så rent sjelden på E18 også, selv på tofelts med møtende trafikk. Vanvidd...

Bare noen tanker fra min side å ta med seg i påsketrafikken. Kjør forsiktig og god påske!