Kjører du også rundt uten lys bak?

Det går mot lysere tider. Tiden da man kan sette seg bilen både tidlig og sent og kjøre av gårde uten å vri om lysbryteren, i trygg forvissning om at kjørelysene er på, men er de egentlig det?

I forbindelse med nybruktbilkjøpet mitt oppdaget jeg til min forferdelse at kjørelysene bak ikke virket. Vel, jeg trodde i det minste det, men det viser seg at det faktisk ikke er krav til kjørelys bak, og at mange nye biler heller ikke har det. De har kun det som er krav, nemlig kjørelys foran.

VGNett skrev jo om dette i fjor høst, og jeg burde sånn sett ha fått det med meg, men det har gått meg helt forbi. Og her har jeg i flere dager kjørt i tuneller og halvmørke og tykk tåke uten å være klar over at jeg ikke kan ses så lett bakfra.

Så nå studerer jeg alle møtende biler i bakspeilet etter at de har passert og jammen er det ikke flere som ikke har baklysene på. Jeg har jo også ligget bak nye biler uten baklysene på og har vært på nippet til å fortelle dem at lysene ikke virker, men det er visst helt i orden slik.

Jaja, jeg har i alle fall ikke tenkt å kjøre rundt uten baklys og heldigvis var det en smal sak for merkeverkstedet å kode lysene mine slik at også baklysene virker automatisk, men det er visst ikke alle biler det går an på.

Ikke så my dekkrelatert dette innlegget, kanskje, men for oss testførere bør jo alt som har med bil og sikkerhet å gjøre være av interesse - eller ikke?