Komfort og overskudd

Godt nyttår alle sammen! Da er jeg tilbake i Oslo etter å ha feiret jul i Ålesund, ca 110mil med norske stamveier er tilbakelagt. Kort oppsummert har det vært en behagelig og sikker affære uten noen kritiske situasjoner, til tross for noen meget glatte partier. Spesielt strekningen Bjorli-Dombås var meget glatt rett før nyttår, med en blanding av hardpakket snø og is over en lang strekning. Da jeg kjørte der var det omlag -3 grader og relativt lite trafikk, de fleste kjørte mellom 60-70 km/t. Med piggfrie dekk er det bare å ta det rolig på slike partier, og det var aldri noe problem å holde seg på veien. Utover dette noterte jeg et forbruk på 0,57 l/mil totalt på hele turen, dette er på nivå med det jeg har brukt på sommeren - med bredere dekk og lettere bil. Absolutt godkjent for en fullastet bensinbil.

Tilbake i Oslo møtte jeg den største utfordringen i hele romjulen: lukeparkering i svak helling, over en frossen brøytekant! Her ble det en del hjulspinn og jeg måtte ta litt mer fart inn i luka enn jeg var komfortabel med. Jeg fikk heldigvis stoppa uten å treffe andre biler, og å komme seg ut dagen etter gikk helt fint.