Langtur på nye dekk

I går tok jeg turen til Vianor moss for å få de helt nye Hakkapeliitta R dekkene satt på mine nydelige 16"  mercefelger. Noe som jeg hadde gledet meg til, fordi nå får jeg endelig bruke de fine felgene som jeg har kjøpt inn til i vinter og på grunn av jeg har  aldri eid piggfrie vinterdekk før,noe som det finnes god grunn til.. Våler er som sagt i forrige innlegg en dødsfelle om vinteren. Dette skulle bli spennende.

Jeg rullet inn på vianor og fikk montert dekkene, så var det ut å teste litt. Jeg fant fort ut at jeg måtte ta en ordentelig langtur for å sjekke hvordan det stod til med stabilitet og støy.

Jeg tok turen til akershus for å se på bildeler, og siden jeg måtte kjøre både landevei,motorvei og litt godt og blandet så fikk jeg et godt inntryk av hvordan dekkene oppførte seg på vei uten snø.

Det første som slo meg var at det var veldig liten støy, mye mindre enn jeg hadde forventet. Jeg er ikke helt sikker på om det er altfor bra, siden nå kan jeg høre alle ulydene som bor i bilen min. Nå er det veldig lite dekkstøy, men siden bråket fra hjulene har blitt borte så føles det ut som bilen min er holdt sammen av tyggegummi og teip. Noe som ikke er altfor langt unna sannheten

Det andre som gikk opp for meg var at bakhjulene nektet å slippe når jeg hadde full tæl og kickdown. Vanligvis når bilen min bytter gir på kickdown så slipper bakhjulene i et kvart sekund. Men nå så absolutt nektet de. Det er kjempefint egentlig, siden jeg begynner å glede meg til snøen begynner å falle.