Lenge siden sist....

Sommeren har vært lang føler jeg. Personlig har jeg per dags dato ikke eget kjøretøy som jeg kan benytte meg av da en hendelse i fjor satte den gode gamle løven ut av spill for en stund. Denne er det påbegynt restaurering av så den kommer på  vegen igjen. Det grunnet en mindre klok billist som ikke opprettholdt tilstrekkelig avstand til forranliggende kjøretøy (meg) og presterte å kjøre inn forranliggende kjøretøy. Dette var mindre morro og har gjort at jeg nå i sommer har fått kjøre en Hyundai Santa Fe II med Nokian SUV dekk.

Disse dekkene må jeg si jeg er meget imponert over. Kjørte jo med Hakka Blue selv i fjor høst inntil de hendelser tildigere omtalt inntraff. Disse suv dekkene har jeg selv kjørt med på motorveg, småveger og også grusveier på fjellet. Så litt forskjellige typer kjøreforhold på både tørt og vått.

En ting som kan være verdt å nevne er jo hvor viktig det er å etterstramme disse hjulmutterne/hjulboltene etter å ha montert felgene på kjøretøyet. Dette fikk min far smertelig erfare i vår. 40mil uten etterstramming og han merket en vis "klapring". Noe som ikke stemmer her og stopper å sjekker. Nesten mista dekket og en av "pinnene" hjulmutterne skulle skrues på hadde også ryki. Det er det man kan kalle flaks at dekket ikke tok turen av bilen. Kjørte videre med 4 av 5 muttere og endte opp med å måtte bytte hjullagersatsen på venstre side front hvor felgen nesten hadde gått av grunnet manglende etterstramming og den ene "pinnen" som hadde ryki.

Så, hvordan er Hakka SUV dekk å kjøre med kan man spørre. Jo, de sitter godt og bilen har også ett relativt "sunt" drivstofforbruk med disse dekkene som er lavere enn med de nedslitte vinterdekkene og de gamle sommerdekkene som en gang sto på bilen da den var ny. God sidekontroll og godt veigrep selv på våt sommerasfalt og også tørt føre. Ingen antydning til at jeg skal miste veggrepet og bilen sitter som støpt på asfalten. Ingen nevneverdig dekkstøy heller og har hatt disse opp i motorveghastighet også. Noe slitt har de blitt, men ikke nevneverdig mye og bilen har nå kjørt snart. 10 000km i år med disse dekkene. Kommer ikke på noe negativt per nåværende øyeblikk og selv min far som er eier av dette kjøretøyet er selv meget fornøyd med hvordan bilen er å kjøre med med disse dekkene påmontert.

Nå blir det bare å få overtalt han til å kjøpe Nokian sine piggfrie vinterdekk til den. Noe som kanskje ikke burde være det vanskeligste ettersom han er såpass fornøyd med hvordan sommerdekkene presterer.