Med eller uten pigg.....

Nå er det jo fremdeles ikke helt vinter her i trøndelag, og med 10 grader på gradestokken i dag, er jeg litt usikker på om det blir vinter også. Derfor er jeg glad for at jeg valgte piggfrie vinterdekk. Mindre hjulstøy, svevestøv og rett og slett ett bedre alternativ,  i alle fall når man skal kjøre på bar asfalt.

Men så kom jeg til å tenke på at vinteren kanskje kommer alikevel. Og hva hvis alle sammen kjørte uten pigg? eller med for den del. Ville ikke isen/snøen bli blankpolert uten piggene til å raspe opp overflaten? Så for at man skulle kunne kjøre måtte man strø mye, veldig mye og ofte, og kanskje bruke mer salt også. Det har jeg hørt skulle være veldig forurensende. Ville alle sammen kunne kjøre hver dag?

Nei, la oss heller kjøre med pigg, eller ville det bli mye svevestøv? Hvem skulle kjørt når, og hvor? Ville det blitt restriksjoner da også?

Konklusjonen blir da som følger: Jeg er glad for at det er folk der ute som kjører med pigg, slik at jeg fortsatt kan kjøre med mine piggfrie vinterdekk fra hakkapeliitta, både for komforen og miljøet sin del.

Så fortsett den gode jobben dere som kjører med pigg i dekkene..:)