Mitt første møte med vinter og Hakkapeliitta R

Da her vinteren kommet og vist sitt kalde seg her i Drammen.
I går var jeg tur/retur Gardermoen flyplass, og på vei fra Drammen begynte det og komme noe hvitt i fra himmelen. Når jeg kjørte inn i festningstunnellen i Oslo var det svært lite som minte om snø på veien, men kom ut av Vålerengatunnellen, så var det det hvitt på bakken.
Mitt første møte med snø på veien var klart. Egentlig tenkte jeg bare at det var greit, for jeg har en god bil, og skal ha markedets beste dekk på bilen. Det er hvertfall det tester sier.

På vei hjem i fra flyplassen igjen så hadde det lagt seg mer. Vel tilbake i Drammen så lå det så mye på asfalten at det var tydelige spor etter meg. Så jeg tenkte at tiden var vel klar for og sjekke litt hva disse dekkene lovte. Og det jeg la merke til på de dekkene og noe er jo nevnt i tidligere innlegg, men støynivået et helt magisk. Jeg syntes også bremselengden på snø dekt asfalt er mer enn akseptabel. Jeg har forsøkt dette på regnvåt asfalt, og der er jeg langt i fra like imponert. Det neste jeg kom ut for var en litt vel høy fart inn i en rundkjøring (Slapp av, det var kun meg, og ingen andre der). Det jeg la merke til der er at det og bremse hardt og styre rundt den veien jeg skal, faktisk var meget greit. Side støtten i dekkene var for meg meget bra.

I dag var det fruen som hadde bilen til jobb, så når hun kom hjem spurte jeg hvordan det var og kjøre i dag, og hvordan hun opplevde dekkene. Når hun da sier at hun ikke kom inn på parkeringsplassen på jobb, så ble jeg meget overrasket. Hva var galt liksom? Men det kom frem etterhvert at det var jo ikke dekkene sin skyld. Det var jo måten det var brøytet på, og med vår relativt lave bil, så var det litt for mye snøkant og komme over.

Mitt første møte med snø og Hakkapeliitta R, er og blir et møte jeg liker. Foreløpig svarer disse dekken godt til de forventninger og ønsker jeg har for vinterdekk. Men på en annen side, det rådende førerforholdet som er nå, er jo ikke det som er mest utfordrende.
Uansett, jeg gleder meg til resten av vinteren med disse dekkene.