Mot jul

Endelig har man fått prøve testdekkene på variert føre. Alt fra "litt" dyp nysnø, via godt vinterføre til våte vinterveier og holke. I området her er topografien slik at jeg kan starte hjemmefra på godt vinterføre og ende opp på våt asfalt. Det gir utfordringer, fordi det rett bak svingen kan være et helt annet føre - f.eks. sørpe, som er min store skrekk. Jeg har ikke fått prøvd Hakka 7 på skikkelig sørpeføre enda, og det gleder jeg meg til. Etter en skikkelig skrekkopplevelse på føre som skiftet fra greit vinterføre til skikkelig sørpe på et par hundre meter, så har jeg uhyre respekt for denslags. Tildragelsen endte for øvrig uten personskader.

I allefall, min opplevelse av Hakka 7, er udelt positive så langt. Jeg har som før nevnt, en noe offensiv kjørestil, med de utfordringer det innebærer. Hakka 7 er med hele veien, og sier fra på en pen måte når det begynner å nærme seg grensa. Det føles trygt. Jeg er også imponert over hvor godt dekkene står på ved akselerasjon og nedbremsing. Skal jeg klage på noe, så må det være at det kan føles som om bilen "sporer" litt når veien er slik, men det må man kanskje bare bære over med. Det kan jo være bilen også. Det er uansett ikke noe stort problem, for det er ikke slik at jeg må sitte å gjete den.

Det vil bli spennende å se hvordan fremkommeligheten er når det kommer mye snø. Det er mange bakker ute på bygda her, og man vil bli satt på prøve mange ganger i løpet av vinteren.