Muligheter for sørpeføre

Vinteren er blitt døgnvill. Fra vårtørre veier til sørpeføre på null komma niks. Jeg tror ikke jeg har sett slik føre noengang før her hos oss. Innenfor en kjøretur på 12 km kan jeg komme fra drivskavler langt ut i veibanen via isføre, innom sørpe over issvuller, til nesten tørr vei. Er ikke det kjøretekniske utfordringer så vet ikke jeg.
I allefall, jeg fikk prøvd littegranne på sørpeføre i dag. Siden jeg har sørpeskrekk ble hastigheten deretter, men jeg hang likevel fint på en flott Audi med firehjulstrekk. Den var selvfølgelig ikke ute på kappkjøring, men likevel. Jeg kjente det på innmaten min at om jeg hadde hatt dårlige dekk, hadde jeg kjørt enda saktere. Og da snakker vi mann-med-hatt-hastighet altså.

Men jeg ønsker meg fremdeles ei prøve på skikkelig sørpeføre. Og kanskje ei prøve i skikkelig dyp nysnø. La det komme, jeg har Hakkapeliitta uten pigg.