Nå er vinteren kommet !

Her i trøndelag kom vinteren som vanlig med fullt kaos på veiene. Selv hadde jeg noen gamle ”lomper” av noen piggfrie dekk – ikke egnet til annet en felgbeskyttelse.

Så heldig som jeg er å få bli testfører for Nokian Tyres  så lå det fire nye Hakkepeliitta 7 piggdekk å ventet på meg til Vianor Leangen  i Trondheim. Da jeg kom inn dit var det som å komme inn i godteributikk (med dekk og felg), kjempefin utstilling og hyggelige folk.

Jeg fikk på de nye dekkene og kjørte en liten tur for å prøve disse. Det første jeg la merke til var at de var støysvakere enn de gamle piggfrie! Da jeg senere på ettermiddagen kjørte hjem en arbeidskollega, måtte jeg stoppe for å vise ham at det virkelig sto på piggdekk.

Bilen jeg kjører er en Audi A3 quattro 2.0 TDi. Mange mener det er tull med piggdekk på denne, men jeg ser det som en større sikkerhet å kunne styre og stoppe også under ekstreme forhold. Om vinteren blir det en del kjøring rundt på forskjellige alpinanlegg og noen turer på hytta som ligger ute ved kysten. Under disse turene kan forholdene variere mye og ut fra egen erfaring ble det valgt piggdekk.

Når det gjelder meg selv så er jeg en 55 åring som er glad i å kjøre bil og alt annet som  lager eksos. Er gift og har to barn. Disse har nå flyttet ut så kona og jeg bestemmer selv hvor vi skal dra når vi har tid.

 

Nå som jeg funnet ut hvordan blogger virker blir det flere rapporter etter hvert.