Noen få tips om vinterdekk

Nå når de fleste av oss har fått på vinterdekkene er det noen vi bør tenke på i etterkant. Det er å etter stramme hjulboltene. Ser stadig vekk biler som står parkert etter veien med bremseskiva nede i asfalten.  Og dekket borte. Dette er jo noe farlig det da, et løpsk dekk i veien som kommer mot deg eller som kommer ut i gangstien hvor barna er på vei til skolen. Ja det er viktig dette med etter stramming av dekkene. Noen andre tips er jo dette med lufttrykk, skal du ha lang levetid på dekkene så bør de være så riktig som mulig. Dette gir store utslag for både bensinforbruk, veigrep og slitasje. Ha mer luft i dekkene om vinter enn om sommer – temperaturen ute påvirker volumet.

Mønsterdybden er jo også noe vi bør passe på, vinterdekk 3 mm, men husk at dette er absolutte minimumstall. Tester viser at veigrepet på våt veibane er bortimot halvert ved mønsterdybde under 4 mm.

Ett annet tips er jo dette med å vaske dekkene. På turen fra byen til fjellet, kan noe så enkelt være  utslagsgivende for å komme opp de siste biten av veien. Og ikke minst det å ha  et godt veigrep på snødekket vei. Slik fjernes nemlig filmen av forurensning som ligger på dekkene, friksjonen økes betraktelig. Det er å få kjøpt avfettining til dekk, snakk med din dekkleverandør.

Kjør pent, nå er det vinter