Noen millimeter vann for mye?

Eller kanskje noen millimeter dekk for lite?

Våren og sommeren med Hakka Green har vært aldeles strålende. Det er bare én ting nå som sesongen er på hell: Jeg merker små tendenser til vannplaning som ikke var der da dekkene var helt nye.

Nåja, kanskje ikke vannplaning direkte, men det som er sikkert er at dekkene lugger litt mer i store vannansamlinger i høye hastigheter enn hva de gjorde før. Ikke det at jeg føler meg utrygg, langt ifra, men det merkes godt at det mangler i alle fall 2 og kanskje 3 millimeter med gummi nå. Det er ingen tvil om at mønsterdybde har enormt mye å si for egenskapene på våt asfalt.

Som testfører har jeg lært og erfart at gode dekk betyr mye på vått underlag, og bare det er nesten nok til å få meg til å kjøpe nye dekk til våren, selv om de gamle (altså årets dekk) er langt fra slitte og ennå har drøye 5 millimeter igjen, dvs. at det ennå er 2mm igjen før dråpesymbolet i DSI-en er slitt bort og det virkelig er på tide å kjøpe nye dekk.

Vi får se. Det er sånt som jeg aldri ville tenkt på eller kjent etter før jeg ble testfører, men det er tross alt den faktisk opplevde kjørefølelsen og ikke den faktisk målte mønsterdybden som bør avgjøre spørsmålet om nye dekk eller ikke, eller hva mener dere?