Nokian dekk kontra Kina dekk.....

Her i gården har vi en nummer to bil som vi kjøpte ifjor. En Polo, liten og lett, en suveren bybil rett og slett. Den er enkel å finne parkeringsplass til, den er førstevalget for mine to eldste barn som nybegynner bil, men det er en ting som vi har opplevd som skremmende etter at vi kjøpte bilen. Når vi overtok den fulgte det med både sommer og vinterdekk som seg hør og bør. Tidligere eier sa at han tilogmed hadde investert i nye piggfrie vinterdekk som vi fikk med. Jeg tenkte ikke så mye mer over det, bare registrerte at dekkene så nye ut og var såre fornøyd med det. Men nå etter den første snøen har falt har og mine to ferskinger her i huset med nyervervede førerkort leverer sine første betraktninger om hvor vanskelig det er å kjøre med bilen og hvor lite kontroll de har tenkte jeg at dette må jo sjekkes. Dekkene var jo som sagt nye.....Men makan til elendige dekk har jeg sjelden vært borti, det finnes jo ikke veigrep med disse dekkene, jeg sjekket da litt nøyere på dekkene og riktig, der stod det: Made in China. Slike dekk burde vært forbudt å selge til norske bilister, de er direkte livsfarlige og er ikke egnet for norske føreforhold det er helt sikkert. Jeg tror det blir en ringerunde til uka for å prøve å få til et godt tilbud på nye vinterdekk til bilen, jeg liker ikke tanken på at mine nærmeste skal kjøre rundt med slike potensielle dødsdekk det er helt sikkert!