Nokian - også bra i økonomiklassen!

Det finnes gode dekk og dårlige dekk, det finnes dyre dekk og billige dekk, og billige dekk trenger ikke være dårlige dekk, ihvertfall ikke hvis de kommer fra Nokian, slik denne litt tilårskomne testen fra Vi Bilägare i Sverige beviser. Testen er rett nok ikke helt ny (2010), men jeg tviler på at dekkutviklingen har gjort dekkene dårligere siden da.

Siden jeg ikke er svensk og aldri har bodd i Stockholm og aldri vært der om vinteren, så er jeg litt usikker på hva "Stockholmsdäck" egentlig betyr, men jeg antar at det er dekket for byer som har en våt eller bar eller saltet vinter for det meste, som for eksempel Bergen eller Stavanger i Norge.

Kanskje til og med Sørlandet? Selv farter jeg jo for det meste langs E18 mellom Oslo og Kristiansand og så allverden med snø og/eller is finnes ikke der om man ser bort fra de helt ekstreme dagene, så kanskje jeg skulle prøve Nokian Nordman RS neste sesong?

Selv om det dekket ikke har "Hakkapeliitta" og "bare" Nokian i navnet, så er det egentlig det samme mønsteret som gode gamle utgåtte Hakkapeliitta RSi hadde, og hvis man først skal ha et økonomidekk, så bør det jo være et anerkjent økonomidekk.

Jeg får se hva det blir til neste år. Denne vinteren blir det Hakkapeliitta R i alle fall.