Nokian selger seg selv

Jeg trenger hvertfall ikke forsøke og selge Nokian dekkene, den jobben klarer dekkene fint selv egentlig. For en tid siden var det en av mine kamerat som kjøpe seg ny bil. Den hadde, for og si det pent, ikke akkurat nye vinterdekk.

Dekkene var datert tilbake til når bilen var ny, det vil si 2001. Skremmende at noen faktisk benytter så gamle dekk på bilen sin. Man vet jo hva årenes løp gjør med dekkene vi har på bilene våre. Bilen var riktig nok ikke kjørt mye, så det var bra med spor igjen i dekkene. Men sporene var også det eneste som var bra med dekkene, naturlig nok. Så han spurte meg om min mening på hvilke dekk han skulle kjøpe til denne bilen sin. Svaret fra meg var naturlig nok Nokian. Jeg begrunnet dette godt med gode egenskaper på snø og is, sporer lite, lite elle ringen dekkstøy etc etc. Men han var allikevel ikke helt overbevist når han så prisen. Det endte med at han fikk nøklene til min bil av meg. Ute var det føre for hest og slede. Men Audien i samarbeid med Nokian dekkene skuffet absolutt ikke. Dagen etter kjøpte han 4 stk nye Nokian Hakkapeliitta 7. Og er ekstemt fornøyd, som han sier selv, "så ekstremt gode dekk har jeg aldri hatt." Han har en lei bakke opp fra gårdsplassen sin til veien, så dekkene får prøvd seg godt hver morgen når det er dritt føre.

En kollega kom her om dagen og lurte på hvordan dekk jeg anbefalte. Av en eller annen grunn kommer alle til meg og spør når det gjelder bil, problemer med bil, data, internett, dekk og slike ting. Men igjen anbefalte jeg Nokian. Jeg kan virkelig stå inne for Nokian vinterdekkene, jeg personlig er ekstremt imponert og glad i disse dekkene. Hvordan det har gått med kollegaen min, og hans mening vet jeg ikke. Han skulle kjøpe dekkene i dag. Men jeg får nok vite det ganske snart tenker jeg.

Selv har jeg lekt meg med både bil og dekk de siste dagene. På jobben har vi en lang bakke vi må opp og ned for og komem til og fra jobbens parkering. Den bakken blir ikke spesielt godt måket siden den er privat. Natrulig nok er det ikke snakk om noe salting eller at noen strør den bakken. Det har vært sleipt, sporete og glatt ned den bakken. Dekkene leverert absolutt tilfredsstillende, og vel så det. Jeg har fptt testet egenskapene både opp og ned den bakken, og kan ikke annet enn og si "WOW, for noen dekk". Grepet opp er upåklagelig. En kollega av meg har en identisk bil, noen forskjeller i utstyr, og vi har begge dekk som er blandt de 3 beste i årets test. Jeg med Nokian, testvinnere, samt han med 3de plassen. I går stod han midt i bakken med bilen nederst i bakken når jeg kom rundt svingen for og forsøke meg på bakken. Noe små spinn hadde jeg, men opp kom jeg uten de store problemene. Samme ned. Rolig fart og forsiktig på bremsen så kom jeg meg mer en godt nok ned.

Gleder jeg meg til resten av vinteren nå? Ja, for første gang i mitt liv syntes jeg det er greit med vinter, kulde og glatt bilføre. Hvem kan jeg takke? Nokian Hakkapeliitta 7.