Nokians gule påskekylling i fjellheimen

Skal si jeg kommer til å ta meg ut i skiløypene denne påsken! Gråskjegget som jeg er, og med mine gamle fjellski, en slitt skibukse, den gamle, røde fjellanaorakken falmet av sol og vind og elde - og en flunkende ny og gnistrende gul Nokian strikkelue på toppen, kommer jeg avgjort til å vekke oppsikt i påskefjellet. Jeg fikk den, lua altså, i posten her forleden som en hyggelig påskehilsen fra Nokian sammen med et par oblater som allerede er på plass på bakruta. Føler meg som en skikkelig proff dekktester.

Egentlig skjønner jeg ikke hva de proffe testerne har så mye mer å fare med enn det jeg har hatt denne vinteren. Det skrives om testing under ekstreme forhold i Nord-Finland i 40 graders kulde. Hva med de 35 minusgradene jeg har opplevd periodevis denne vinteren i Buskerud-fjella? I løssnøen på ubrøyta fjellveier -  ofte i kveldsmørke og bare lyskjeglen fra  bilen i veien foran og kanskje en kald måne hengende over over snølandskapet. En fantastisk visuell oplevelse forresten. Eller på isglatte asfaltveier med tunge hengerlass i vind og vær hele vinteren igjennom. Snakk om ekstreme forhold!  Men fram har jeg kommet  uten viderverdigheter takket være min gode, gamle Toyota Rav4 med Nokian Hakkapeliitta R SUV på hjulene. Litt av en suveren kombinasjon må jeg si!

Og hytta ble ferdig til påske - tenk det. Så nå er hele familien med barn og svigerbarn og barnebarn på veg til fjells for å feire påske sammen med Mor og Besse. Og sistnevnte skal for noen dager la Raven stå og ta skiene fatt. Så hvis du befinner deg på Hardangervidda i påsken og treffer på en gammel gubbe med grått skjegg, rød anorakk og en skinnende gul Nokian-lue på hodet, så er det meg.  God påske!