Ny testfører, en liten introduksjon

Hei, jeg heter Ørjan og er en av testførerne som ble valgt nå i høst. Jeg bor på Stranda i Møre og Romsdal, med Trollstigen og Geiranger som nære naboer. Så det kan godt hende at noen av dere har kjørt innom Stranda uten å tenke så mye over det. For tiden jeg på skole i Ålesund, og pendler flere ganger i uken mellom Stranda og Ålesund.

Stranda bruker å ha det jeg kaller ekte vinterføre, med snø og is på veiene mesteparten av vintersesongen. Men som med alt annet, så varierer vinteren fra år til år, og vinteren 2011 var vell den mildeste av mine da 8 vintersesonger på veien.

Jeg går nå mot min niende vinter, og som alle mine tidligere vintersesonger, så står det også i år nordiske piggfrie dekk på bilen. Jeg har enda tilgode å oppleve at piggfrie dekk byr på problemer på Norske vinterveier. Alt for mange bilister lever i den tro om at det er piggene som utgjør alt av kjøreegenskaper på et vinterdekk. På min første bil, fulgte det med Hakkapeliitta piggdekk med 7mm mønster og med så godt som alle pigger fortsatt på plass. Når snøen kom, fikk jeg mine to første kunnskaper om dekk. Det ene var DOT koden, og det andre var erfaringen om at pigger alene ikke gir noen kjøreegenskaper, dersom gummien ikke er i orden. Dekkene var nemlig 10 år gamle.

I år skal endelig Hakkapeliitta R testes, et dekk jeg har ønsket å prøve i mange år. I går fikk jeg dekkene på bilen, og etter en 5 mils kjøretur for å svette ut litt fett av dekkene, samt etterstramme hjulbolter, så parkerte jeg bilen i innkjørselen og sa til meg selv, at nå kan vinteren bare komme. Og i går kveld, kom den første snøen :)

Jeg ser frem til å dele mine erfaringer gjennom vinteren med dere, og setter stor pris på alle tilbakemeldinger og kommentarer.

Hilsen Ørjan