Nye felger og nye dekk: Hakka Green

Endelig! Sommeren er her…i hvert fall under bilen min som nå ruller rundt på splitter nye Hakka Green på splitter nye felger – i den dimensjonen bilen skal ha.

En stor takk til Vianor Arendal for utmerket service og meget konkurransedyktige priser. Litt pruting måtte til før jeg var helt fornøyd, og det kunne de, så her er det både dyktige fagfolk og dyktige selgere, bare så det er sagt.

Jeg har jo tidligere klaget min nød over at bilen min er utrustet med feil dekk og feil felger. For folk flest er det sikkert en bagatell, og neppe noe de legger spesielt merke til, men når man kjører nær 40000 i året og bruker en del tid på veien, så merker man fort om bilen oppfører seg helt som den skal eller ikke.

Bilen ble kjøpt brukt og prisen var så god at jeg ikke tenkte mer over at dekkene ikke var de som stod i vognkortet. Nå gjør ikke det noe egentlig, for det er jo lov å endre dekk- og felgdimensjon ut over det som står i vognkortet, så lenge rulleomkretsen ikke fraviker mer enn 5% og så lenge innpressen ikke fraviker mer enn +/- 7,5mm. Med 185/60 R14 i stedet for 185/60 R15 (differanse -4,2%) og med innpress 37mm i stedet for 43mm (differanse -6mm) har jeg alt på det tørre, men når bilen kjennes ustabil i høye hastigheter blir man jo litt i tvil om avviket er for stort likevel. Dessuten, som dekktester vil man jo gjerne at dekkene testes korrekt i henhold til det bilen skal være utrustet med.

Noe jeg la merke til straks jeg kjørte ut fra Vianor var at bilen oppførte seg mye stødigere, og styringen kjentes også noe tyngre. Bilen lå rett og slett mye bedre på vegen, det var nesten som om det var en helt annen bil, og etter å ha kjørt med dekkene en ukes tid nå så er jeg ikke i tvil, det er denne dimensjonen jeg skal ha.

Da gjenstår det bare å finne ut om det er disse dekkene jeg skal ha...