Nye sommerdekk

Nå har jeg kjørt ca. 200 mil med mine nye sommerdekk. Men først så må jeg få si at det var veldig hyggelig å komme til VIANOR på Årvoll, Rygge. Ble tatt godt i mot og fikk fin service. Skulle tru jeg hadde vært kunde hos dem i mange år. Det ble til at jeg valgte dekkhotell hos dem.

Ja og så var det dekkene. Har jo lest at noen synes det ble mere støy når de fikk på
sommerdekkene.  Jeg opplevde ikke det. Støynivået slik jeg oppfatter det er det samme som jeg hadde når de piggfrie vinterdekkene satt på, det var en gledelig overraskelse. Og ikke minst, betydelig lavere støynivå i bilen min nå i forhold til det jeg hadde forrige sesong. Da var det et annet merke som støyet noe fryktelig. Svigersønn har også samme type sommerdekk som jeg hadde i fjor og han klager også på støyen. Jeg skal ikke nevne navn, men dekkmerket er godt kjent i markedet.

Dekkene sitter godt, har god kontakt med vegbanen, bilen er veldig grei i svingene når jeg presser den, sitter som støpt.  Det er Nokian Hakka Z, 245/45 R18 som sitter  på hos meg. En ting skal jeg love, jeg skal ikke teste dekkene opp mot vannplaning, det må bli på en bane. Jeg har opplevde å få vannplaning en gang og jeg håper jeg aldri mer får oppleve det på en trafikkert vei. Men ellers så skal de testes og så langt er jeg svært fornøyd. Det har jo vært regnvær slik at de blitt prøvd på det føre også, føler at jeg også på det føre har god kontakt med underlaget.

Skal komme med flere tilbakemeldinger etter hvert på dekkene.

Ha en fin uke alle sammen