Og så dukket bambi opp....

Landevei, det er mørkt, har snødd store deler av dagen og nå har det selvfølgelig fryst på... Jippi!!!... eh not.. skikkelig skaraføre og sleipt som bare det. Føret virker allikevel greit der jeg kjører så klarer stort sett å holde fartsgrensen, som er på 80km/t, gjennom skogens kroker og kriker. Nesten hjemme begynner jeg å tenker på hva jeg skal spise til middag, og det er da brått lille bambi dukker opp bak en sving....! Midt i veien står det lille dyret og jeg tror det er lammet av skrekk, for det flytter seg f**n meg ikke. I ren refleks så trykker jeg bremsen i bånn, og i sakte film kjenner jeg at piggdekkene etterhvert får tak på det glatte føret og bilens hastighet synker.. Et par knappe meter foran det vettskremte dyret stopper bilen og vi ser hverandre rett inn i øynene før det virker som om dyret kommer ut av trancen og spankulerer pent ut i skogen.

Der fikk jeg meg en liten oppvekker i hvor viktig det er med gode dekk, som Nokian Hakkapeliitta 7. Det er først når det uforutsette kommer, at man virkelig setter pris på sikkerhet. Jeg kunne kjøre hel hjem uten å måtte ringe forsikringsselskapet, og rådyret fikk fortsette kveldsrunden og livet sitt <3