Oi, oi.....dette er...

....blitt en merkelig vinter.

Selv om vi har hatt en periode med stabil snø her hjemme, så har mildværet slått til....PÅNYTT! Det er jo februar.

Som kjent så fikk jeg helt nye Hakka R2 SUV klargjort på sein høsten. Jeg startet med å montere seipet SUV dekk fra konkurrent innkjøpt til forrige sesong. Var veldig fornøyd med dem ifjor og kjørte med disse til jeg hadde hatt noen uker med stabil snø.

Ønske var å ha kjøringa "under huden" før jeg byttet til ferske R2. Brukte også tiden til å kjenne etter hva jeg likte med "de gamle" før skifte til nye Hakka dekk.

Dette skift skjedde for flere uker siden. Har allikevel nølt med å skrive om kjøreinntrykkene. Grunnen er litt sammensatt.

R2 SUV oppleves litt annerledes. Er ikke sikker ennå om det er på en god eller dårlig måte....(eller kanskje begge deler)...

Velger å fremheve en spesifikk greie i første omgang. Dette etter å ha kjørt drøye hundre mil. Det gjelder opplevelsen rundt hvordan dekkene oppfører seg når de mister grepet. Eller aller helst, hvordan dekkene oppleves når de er IFERD med å miste friksjon.

Min mening er at mine helt nye R2 SUV slipper taket litt brått sammenlignet med de gamle. Det KAN bety høyere grad av grep allikevel. Greia er om jeg som sjåfør rekker å få med meg hva som skjer før endringene blir vanskelig å håndtere.

Altså....en hypotese er at de gamle dekkene har mindre grep, men fordi jeg plukker opp litt flere signaler før det sklir så er jeg allikevel mere trygg....

Skjønner dere hva jeg mener?

Fordi dette overrasker meg har jeg gjort noe drastisk....

Nå er de gamle seipede dekkene på plass igjen for en ny runde. Skal bruke de litt mere på snø og så skifte pånytt etter en uke eller to.

Bryderi...ja....men synes det er verdt å sjekke ut hvorfor opplevelsen ble som den ble litt grundigere.

Fortsettelse følger!

Dette er spennende for et petroleumshode som meg!!