Oj Oj Oj, det var nesten!

Da kan jeg legge inn siste rapport fra Verdal og min erfaringer den siste tiden.

Været har vært kaldt og ruskete den siste tiden med temperaturer stabilt på ca 10-15 speik. På dette føret sitter Hakka7 dekkene som ski med rett smurning! Ingen problemer verken opp eller ned bakker.

Den største opplevelsen den siste tiden har vært flere møter med skogens konge. Den første gangen var det veldig veldig nærme. I en sone hvor jeg som regel ligger i 80 så jeg altfor sent to elger som prøvde å krysse veien. Med hjertet i halsen og dundrende høy puls tråkker jeg bremsen i bånn. Jeg ser at den ene elgen ikke fullfører sin dødsgalopp over veien men stopper, men den andre prøver seg og jeg sikker på at den tar jeg føttene av (så store de er forresten på så nært hold). På en måte rekker jeg å tenke tusen tanker før jeg kræsjer men noe redder meg og elgen! Takk til Nokian for gode dekk med kort bremselengde. Aldri før har jeg vært så nærme, maks en halvmeter unna vil jeg påstå.

De to andre møtene fikk meg til å innse at jeg ikke er flink til å bruke bevege blikket når jeg kjører. Begge disse to gangene sto det elger på siden av veien. De sto helt i ro og jeg la ikke merke til dem før jeg nesten hadde kjørt forbi dem! Merkelig, men de sto helt stille til jeg snudde bilen og kjørte tilbake for skremme dem et stykke unna.

Jeg har vært heldig, og til alle dere andre der ute; bruk sidesynet og tenk alltid på at det kan komme dyr i veien. Elger har forresten en helt utrolig kamuflasje og med vanlig billys er de veldig vanskelig å legge merke til. Jeg støtter forslaget med å refleksmerke dem:)