Oppførsel i grenseland

Jeg var en tur på Gardermoen nå i kveld, og fikk trolig flyttet listen for hvor glatte veier jeg til nå har testet mine nye Hakka R dekk på! 8 minusgrader og et tynt lag med nysnø gjorde veiene der oppe såpeglatte. Folk var heldigvis flinke til å avpasse farten, og trafikken fløt fint på veiene.

Så lenge jeg fulgte trafikken ble hverken dekk eller sjåfør spesielt utfordret, men ut av et par rundkjøringer fikk jeg utforsket dekkenes oppførsel litt mer. Med litt mer trykk på gassen ble bilen snart mer "levende", og gradvis mer gass fikk etterhvert skremt frem lampen for elektronisk stabilitetskontroll. Min opplevelse var at dekkene ga tydelige tilbakemeldinger tidlig om at det var glatt, og det skulle det overraskende mye provokasjon til før dekkene måtte slippe taket.

Før testperioden ville jeg nok ha foretrukket pigg på dette føret, bare på egne antakelser. Men jeg må si at disse piggfrie dekkene "vokser på meg" og krever respekt! De imponerer stadig mer, både med forutsigbar oppførsel og med godt veigrep. Jeg innser at veien tilbake til pigger begynner å bli veldig lang!