På fjelltur med Hakka Z

Da har jeg endelig funnet tilbake til tastaturet og tiden er inne til å rapportere litt fra sommerens "road trips". De fleste milene er tilbakelagt i Midt-Norge, men det har også blitt et par lengre turer. Med unntak av noen mil på svenske motorveier har mine dekk kun blitt utsatt for norske hastigheter og (skrekk og gru) norsk asfalt.

Men den kjøremessig morsomste turen var helt klart nattlig passering av en fjellovergang med nyskrapet grusvei. Jeg kjører denne veien relativt ofte, men som regel er det hardpakket grus og da blir det mer likt asfalt .... helt til du møter en bil og kommer ut på rullegrusen i yttersving:) Kjøretøyet som ble benyttet på den turen har Hakka Z i dimensjon 245/45-17 så det er ikke akkurat dekkene Petter Solberg ville valgt for denne typen underlag. Jeg slo "for sikkerhets skyld...." (eller kanskje omvendt....??) av det som er mulig å eliminere av elektroniske "krykker" så bilen fikk leve et fritt og ikke-regulert liv over fjellet. Du verden så morsomt :) :) Som dere sikkert har skjønt for lenge siden kjørte jeg som alltid med en ganske solid sikkerhetsmargin, men så lenge det er oversiktlig og greit kan man vel ta i litt i alle fall. Man blir fort litt "gira" av lyden av rullegrus som smeller inn i innerskjermene :)

Det jeg vil fram til er i alle fall at dekkene oppførte seg svært å eksemplarisk og de fire milene var unnagjort før jeg visste ordet av det.