På helgeturer med Hakkapeliitta7

Nå har Hakkapeliitta7 og jeg vært på to helgeturer med litt forskjellig føreforhold.

Forrige helg gikk turen til Åre i Sverige for en helgetur med gode venner og skikjøring. Turen gikk fra Trondheim oppover dalen mor Meråker og Storlien mot Åre. Å komme opp i høyden over Storlien og treffe saltfrie veier med noen centimeter tykt islag var noe helt nytt for meg denne sesongen.Litt sporete og på noen plasser var det kjørt vegskrape med langsgående spor. Med en temperetur på minus 10-15 og litt vind som la et melislag med snø på isen. Dette gjorde underlaget glatt,slik at man måtte være litt konsentrert,men det var utrolig hvor godt disse dekkene sitter også på slikt føre.

Etter tre dager på ski og "afterski" var beina fulle av melkesyre så vi dro litt tidlig på søndagsettermiddagen tilbake til Trondheim. Vi hadde like gode isveier inntil vi passerte grensen og Storlien,da kom bar asfalt. En venn som satt på hjem syntes disse piggdekkene er utrolig støysvak på bar asfalt.

Sist helg dro kona og jeg ut til kysten på hyttetur for å sjekke hytta etter lengere tid med barfrost. Føreforholdene under denne turen var som det stort sett har vært i Trøndelag i vinter - bar asfalt med enkelte saltete partier som legger igjen en fukthinne,og når snøen legger seg som melis(dette har jeg nevnt noen ganger nå),er det biler og førere som føler seg som bambi på isen,men ikke vi - Makan til trygge dekk under alle slags forhold har jeg ikke kjørt tidligere.

Neste uke skal en ny generasjon Hakkepeliitta lanseres,og skal disse bli et hakk bedre, er det bare å glede seg til kommende vintre med sikker bilkjøring