På juletur med slitte dekk?

Hvor langt kann man egentlig kjøre på et dekk før det er utslitt? NAF anbefaler en grense på 4mm, og der er jeg jo om ikke så altfor lenge, så hva gjør jeg da...håper på en mild vinter uten altfor mye is og snø, slik at jeg kommer gjennom den uten altfor store problemer, slik at jeg kan kjøpe aller siste nytt på vinterdekkfronten neste høst? Eller kjøpe ny "forsikring" i form av nye vinterdekk jo før jo heller?

Ikke lett å bestemme seg, men muligens vil juleturen gi et lite hint om hva som er best. Da skal jeg nemlig vestover og innover i landet, der hvor saltbilene ikke kjører og der hvor folk flest ikke velger annet enn piggdekk fordi det er isete veger som er hovedutfordringen, ikke snø. Is er jo der Hakkapelitta R2 har sin sterke side, og der er er ikke mønsterdybden avgjørende. Så da har jeg kanskje ikke så mye å frykte i neste uke, ikke minst når værvarselet ser sånn tålelig bra ut.

Vel, jeg tror jeg skal la dekkene stå på litt til, og teste ut om Nokian virkelig er så bra som de lover.