På stive hjul

I dag fikk jeg hyggelig overraskelsespakke fra Nokian Dekk! Det satte jeg pris på. Jeg er redd guttungen min stakk av med lua det stod "Testsjåfør" på, da, for den likte han, men sånt skjer. Litt svinn må man regne med.

Det var igrunnen litt moro at jeg også fikk snøbørste akkurat i dag, for jeg hadde tenkt å sette søkelyset på alle de som ikke gidder å børste av bilen sin før de drar ut i trafikken. Det er en uting. Man ser av og til i avisene at politiet har beslaglagt førerkort for de ekstreme tilfellene der man ikke kan se ut av frontruta, men det er heller ikke noe særlig å la det ligge igjen en halvmeter med snø på taket så det blir en middels snøstorm til bilen som kommer bak. I den sammenheng hadde jeg lyst til å nevne den flotte snøbørsten jeg fant på Smart Club i fjor vinter, den er lang og robust, så du kan børste hele taket fra den ene siden av bilen, faktisk.

Vel, siden det hadde kommet pakkelapp til meg så tenkte jeg at i dag skal jeg være litt miljøvennlig og gå opp til posten istedet for å trimme bilen igjen. Følte meg ordentlig vel med meg selv. Men da jeg krysset veien skled jeg i bilsporene likevel. Når kommer det Hakka-sko..?

På vei tilbake igjen med pakken min observerte jeg en bil som stoppet for en dame som ville krysse veien, og bilen bak; en Taxi, hadde som meg den forrige dagen for liten avstand til bilen foran. Han bare skled nedover på stive hjul og stoppet med kun centimetre å gå på. Han burde vurdere en bil med ABS-bremser og Nokian-dekk!