Forfatter Jan Husdal
Bil: Skoda Fabia ( 2012 - 2020) - Peugeot 2008 (2020 - ?)
Dekk: Hakka R - Hakka R2 - Hakka R3 - Hakka Green - Hakka Green 2
Sted: Arendal

Planer for høsten?

Ja, jeg vet det, det er bare såvidt vi skriver August, men her i gården er høstplanene på plass allerede. Og det er ikke høstferien jeg tenker på. Nei, det er rett og slett hvilke dekk jeg skal utstyre bilen min med som har opptatt meg i det siste.

Det som er sikkert er at vinteren blir piggfritt. Det som er langt mindre sikkert er om det blir Hakkapeliitta R2, for jeg var ikke helt fornøyd med dekket i vinteren som var. For det første var det litt for mykt og ettergivende i plussgrader, og for det andre fikk jeg ingen tilbakemeldinger fra dekket om at det var glatt før det faktisk slapp grepet helt, null småglepp først, noe som jeg opplevde som litt usikkert, fordi veggrepet kjentes bedre enn kanskje var, uten noe hint om at jeg burde passe på litt.

Derfor vurderer jeg gode gamle Hakkapeliitta R i stedet. Faktisk så vurderer jeg det enda gamlere Rsi-dekket, det som nå selges som Nordman RS. Ut fra de testene jeg har lest er det dekket bedre enn R og R2 på vått føre, like bra på snø, men dårligere på is.

Nå vil sikkert mange si at det er på is at marginene teller, men der jeg kjører er det stort sett bare og saltede veger, så da får jeg heller ta det litt mer med ro når og der jeg vet at is kan forekomme.