Så var det den tiden på året igjen...

Våren er en skummel tid for oss som kjører bilen. Det kan være bart og fint og tørt og varmt om dagen, men om natten kan det fryse på, særlig hvis det har regnet litt dagen før, og særlig glatt kan det være i skyggepartier, der solen ikke når frem helt ennå.

Derfor er det lurt å vente litt med sommerdekkene, uansett hvor fristende det kanskje kan være. Her på Sørlandet har snøen forsvunnet, i alle fall ytterst langs kysten hvor jeg ferdes for det meste, men mine Hakkapeliitta R2 blir nok ikke byttet ut med det første, for ennå kan det komme snø, og ennå kan det være jeg må på tur til steder som ikke er fullt så vårlige som nærtraktene her.

Likevel, sommerdekk er fristende, spesielt fordi temperaturen midt på dagen begynner å bli ganske så høy, noe som gjør at dekkene blir litt myke og kjennes noe vinglete, spesielt i høye hastigheter. Om morgenene, når temperaturen er godt under pluss fem så er dekkene fortsatt faste og fine og veggrepet helt utmerket. Det er jo en kjent ulempe med piggfrie dekk og hver vår så spør jeg meg når det er for varmt for dekkene. Alternativet, å kjøre med sommerdekk ville nok vært bedre for kjørefølelsen, men slettes ikke bedre for kjøresikkerheten, og det er tross alt den jeg setter høyest av begge.

Derfor blir det Hakkapeliitta R2 enn så lenge.