Salt og veiene

Har nå den siste uken hovedsaklig kjørt på veier som er salta noe voldsomt med unntak av noen turer på mindre småveier. Dekkkene sitter godt på asfalten og kjøreforholdene er enkle. Nærmest "sommerføre" på veiene som er salta med unntak av at bilen ender opp med å bli meget full av saltguffe og viskere får kjørt seg. Spylerveske er noe som også blir brukt mye nå.

Lånte i dag en SUV med piggfrie vinterdekk som har noen års fartstid på veien. Bilen har jeg kjørt ved tidligere annledninger, men er ikke mitt favorittkjøretøy med alle mulig elektriske systemer. Forskjellen fra mine piggdekk og også hvordan kjøretøyet oppfører seg på snø og slapseføre er merkbar. Føler meg tryggere og med mer kontroll når jeg kjører bilen min som har Hakka7 piggdekk. Med det mener jeg at jeg føler at jeg har mer kontroll på snø og småglatt føre. Kjørte bilen da dekkene var nye og selv da likte jeg ikke hvordan kjøretøyet oppførte seg på glattere føre. Nå er jeg også blitt vant til ett kjøretøy hvor sjåføren bestemmer mye mer og gjør man noe "dumt" må man selv da rette opp i det.

I morgen blir det å kjøre min egen bil utover mot Norefjell området og la den få seg en skikkelig luftetur. Kanskje noe mindre sideveier for å komme seg vekk fra alt saltet .