Såpeføre og -2

1. Juledag og det var for å si det mildt, dårlig føre.
Dårlig sikt, mørkt, snøen falt tett og man kunne såvidt se veien foran seg. Jippi! Dette været måtte jeg ut og kjøre i. Tror kanksje alle som var i besittelse av måkebil/traktor hadde tatt den litt vel ut på julaften, for det var ikke mye de veiene var måkt.
Hjemme kunne jeg bare glemme å komme opp bakken til hovedveien med bakkestart. Kanskje ikke så rart når den lave passaten mer eller mindre dyttet nysnøen foran seg. Men etter å ha rygget laaangt tilbake på slett vei, tok jeg fart og kom meg opp.

Kjøringa på landeveien gikk stort sett fint. Kjente at piggdekkene slapp litt i et par svinger, og da gikk det så og si rett frem istedet for dit jeg styrte.. Men på de rette strekkene var det full kontroll og jeg kunne holde fartsgrensen ganske så bra.
Ute på E6 hadde de måkt så og si ett felt og der gikk det også greit å kjøre i 100km/h.
Selv med litt isete underlag så satt dekkene godt på veien.. Helt til jeg skulle svinge av motorveien igjen og ut på en gårdsvei.

Skikkelig såpeføre der snøen ikke var skrapt av veien, og en nokså krapp sving fikk dekkene på bilen til å slippe. I og med at jeg kjører framhjulsdreven stv. så fikk jeg ikke store slengen, men måtte ratte litt for å unngå å kjøre ut i grøfta. Skal si jeg var glad for at farten ikke var stor, og at jeg har vært ute en vinterdag før.
Positivt var det at det ikke skulle mye til før jeg igjen fikk nytt veigrep og kunne førtsette å følge kjøreretningen.

En ting kan jeg i hvertfall si så langt. Jeg har ennå tilgode å sette meg fast med de nye nokian hakkapeliitta 7 piggdekkene!