Siste uke med Hakkapeliitta R2

Det nærmer seg slutten for min vinterdekktesting. Én uke til, så er det over for denne gang. Påsken i år er hjemmepåske og bypåske, så det er ingen flere fjelloverganger som skal forseres, og det eneste som forteller meg at det fremdeles kan være lurt med vinterdekk er de ørsmå minusgradene om morgenen, men også de påstår yr.no at er i ferd med å forsvinne, så da så...

Og for å avslutte sesongen skikkelig skal dekkene ut på ordentlig langtur, muligens så mye som 2000km i løpet av uken, og da vil sesongen ende med om lag 18000 kjørte km, men dessverre er det vel bare 20% av disse som har vært på virkelig snø- og isføre, men akkurat det var jo vanskelig å forutse i fjor høst.

Som sagt, morgenfrosten er fortsatt grunn til bekymring, men dagtemperaturen er grunn nok for å legge om til sommerdekk. Selv om den ikke er så høy og knapt nok over 10, så føles dekkene veldig myke og en anelse ustabile. Forrige modell, Hakka R, var ikke like myk, selv i pluss 15. Nå kan en av grunnene til det være at jeg har en dekkdimensjon med bittelitt mer gummi under felgen enn det vognkortet sier at bilen skal ha, så jeg skal ikke skylde på dekkene alene, men det ér en merkbar forskjell fra Hakka R til Hakka R2.

Uansett gleder jeg meg til sommerdekksesongen og nye testførererfaringer.