Sjekk vinterhjulene NÅ !!

Når det gjelder bil og motor forsøker jeg å være litt i forkantt av begivenhetene så her om dagen tok jeg en liten sjekk av vinterhjulene. Til min store overraskelse var et av dekkene HELT tomt for luft. Tenk om jeg ikke hadde tatt denne sjekken (som tok ca. 2 minutter.......) og skulle lagt om til vinterhjul tidlig en morgen etter det første snøfallet..... 

Jeg har ennå tilgode å oppleve at hjulene som har stått en sesong (sommer eller vinter) har korrekt dekktrykk når jeg tar de fram. Jeg har kompressor i garasjen så det er null stress å fylle opp til korrekt trykk før jeg setter de på bilen. Men det er i alle fall VIKTIG å kontrollere dekktrykket før eller umiddelbart etter omlegging. Husk at dersom du må kjøre noen km til nærmeste bensinstasjon vil temperaturen i dekkene stige og følgelig stiger trykket. Fyller du da opp til korrekt trykk vil i praksis trykket i dekkene være lavere enn det foreskrevne. Da er det mye bedre å ta med dekkene til bensinstasjonen før du monterer de på bilen så får du kontrollert trykket i kalde dekk, mao. slik det skal være.

Så moralen er; Sjekk vinterhjulene NÅ slik at du er 100% trygg på at de er klare til bruk når du plutselig trenger de.