Skal...skal ikke?

Høsten nærmer seg og dermed kommer også spørsmålet om jeg skal eller ikke skal sette på vinterdekkene allerede. Det er like vanskelig hver gang.

I forgårs var det nemlig en tynn ishinne på bilen en tidlig morgen da jeg skulle på jobb. Ikke nok til at jeg måtte skrape, men nok til få meg til å innse at det snart blir rim og frost også på veiene, og da er vinterdekk gode å ha.

Fordelen med piggfritt er jo at jeg slipper å vente helt til 1.november med å sette dem på, og selv om det ikke er direkte forbudt å sette på piggdekk før den tid, dersom vær og føre tilsier det, så er det uten tvil mer behagelig å rulle uten pigger enn med pigger på bar asfalt, som det jo er mye av ennå. Og så slipper jeg dumme spørsmål fra UP om hvor jeg hadde tenkt meg hen om jeg blir stoppet med piggdekk før 1.november.

Men midten av september er kanskje litt vel tidlig for vinterdekk, ihvertfall på Sørlandet. Jeg får vel prøve å drøye det til oktober i det minste...