Skal...skal ikke? Bør...Vil!

Vinteren ser jo ut til å drøye litt her på Sørlandet, men det bør ikke være noen unnskyldning for ikke å tenke på vinterdekk. Sommerdekkene har fått kjørt seg såpass mye at jeg kjenner at de ikke er helt glade i altfor mye høstregn akkurat nå.

Ikke det at jeg føler meg utrygg på noen måte, 5mm mønsterdybde burde jo holde i massevis selv på våte og løvdekkede og småglatte høstveier, men det er ikke som å kjøre med nye dekk, det er helt sikkert, og bremselengden spesielt på våt veg er nok uansett noen meter lenger  enn hva den var i vår. Jeg har ennå til gode å ha opplevd vannplaning i løpet av mine 15000km med Hakka Green, men også her er det nok dårligere våtgrepsegenskaper med 5mm enn hva det var med 8mm.

Og det gjelder vel de fleste andre jeg møter på min veg også, de som har kjørt sommerdekkene sine helt ned fordi de jo skal kjøpe nye dekk neste år. Så da er det bare å håpe at bilen som kommer mot meg i neste sving ikke har helt utslitte sommerdekk på bilen sin, eller at bilen bak meg heller ikke har det hvis jeg plutselig må bremse opp for det som skjer foran meg.

Dessuten er det såpass kaldt om natta nå at det fort kan bli rim og i verste fall litt is, og akkurat bremsing eller kurvekjøring på is vil jeg jo helst unngå med sommerdekk. Nei, det er nok best å legge om til vinterdekk i dag, ja. For sikkerhets skyld.

Nå hjelper det neppe meg at jeg har nye vinterdekk hvis de andre jeg nevnte ikke har det, men det er lite jeg kan gjøre med akkurat det.