Skummelt føre, eller...

...skumle sjåfører? Jeg vet ikke, men jeg legger merke til at det er spor i snøkantene "alle steder". Her i området er det nå isete veibane med bare spor. Det har sine utfordringer, for om man liker å holde farten oppe, skal man samtidig holde tunga rett i munnen. Det er ikke gøy å kjøre alt for fort når man må ut av de bare sporene. Men, det er derfor man har Hakka R.

Det er vel dumt å si det, men jeg har ikke vært i grøfta foreløpig i vinter. Det er nok ikke bare min skyld, dekkene skal ha sin del av æren. Nå er det ikke slik at jeg stadig vekk ligger i grøfta heller, men jeg har vært der noen ganger i løpet av min karriere som bilist. Det har aldri vært alvorlig, men jeg har måttet ha hjelp til å komme på veien igjen noen turer. Sjansene for at det skjer denne vinteren, er betraktelig redusert.

Langs veien til min arbeidsplass nr. 2, er det et trafikklys som regulerer trafikken over ei bru, og trafikklyset er plassert så du må stoppe akkurat der bakken opp på brua begynner. Der er det alltid glatt. Når det blir grønt "morer" jeg meg med å akselerere så raskt jeg kan opp mot toppen. Og jeg har altså ikke ESP og alle sånne elektroniske hjelpemidler - kun ABS - men jeg er rask likevel :-)
Det gir meg en pekepinn på hvor godt veigrepet er. Og så er det altså litt morsomt, og vår store rallycrossfører Martin Schanke sa en gang noe slik som at "bilkjøring skal være spennende og morsomt". Jeg er enig.