Forfatter Jan Husdal
Bil: Skoda Fabia ( 2012 - 2020) - Peugeot 2008 (2020 - ?)
Dekk: Hakka R - Hakka R2 - Hakka R3 - Hakka Green - Hakka Green 2
Sted: Arendal

Skummelt mildt

En laaang kuldeperiode etterfulgt av noen dager med etpartre plussgrader er skummel kombinasjon. Det ser bart ut, men det er ikke så bart som det ser ut til...

Vanligvis pleier jeg å se på bilen min som står ute. Har det lagt seg is på den i løpet av natta er det rimelig trygt å anta at det også har lagt seg is på veien. Har det ikke lagt seg is på bilen betyr ikke det at det ikke er is på veien - det fikk jeg erfare i dag.

At det er litt bart og isete i boligfeltet mitt på vei til hovedveien var som forventet, for her brøytes det ikke spesielt godt, men at jeg skulle skli pent ut i hovedveien når jeg svingte inn der, og at det skulle være omtrent umulig å akselere selv på nærmest flat mark var litt mer uventet. Etter noen dager med litt pluss og pluss om natta så hadde jeg egentlig forventet en våt veg med godt grep, men her var det særdeles isete.

Både ABSen og ESPen sa tydelig fra hva de mente om dette føret, så her var det bare å ta det pent med ro frem til jeg kom på E18, som jo heldigvis var saltet. Jeg kom frem til kontoret med både livet og bilen i behold. Dette var vel egentlig dagen for piggdekk, men Hakka R var ikke så verst de heller, bare jeg avpasset farten etter forholdene.

Det har ikke vært mange dagene i vinter at jeg har ønsket meg piggdekk, til tross for at vi har hatt særdeles mye vinter på Sørlandet i år, og så langt har det gått helt knirkefritt å kjøre piggfritt. Det blir det nok resten av sesongen også.

Bare knappe tre måneder igjen nå, så er det på med sommerdekkene... Jeg gleder meg.