Slitte dekk eller

Da har vi hatt noen dager med kulde og dekkene trives litt bedre men nå begynner slitasjen å merkes. Som sagt tidligere så er det tredje sesongen jeg har mine piggfrie dekk. Det tyder på at dekkene har kommet ditt hen at de bør byttes. Synes at det er mye igjen på mønsterdybden men 3 mm ser mye ut. Må nok frem med skyvelæren å måle litt skikkelig. Dekken oppfører seg rimelig bra når det kjøres fremover, når jeg kjører i gang og når jeg bremser.
Der er de fremdeles veldig gode. Litt overraskende, men de lamellene gjør sin
jobb ennå. Der jeg ser at problemet komme er i svinger. Nå slipper den litt raskt grepet sett opp mot sist vinter. Så vil noen si at jeg bør kjøre litt penere, joda, jeg gjør da det, men jeg sammenligner svingene som jeg kjører hele året så, det er ikke farten sånn sett. Men klart, jeg har vært nødt til å redusere farten, vil jo ikke ha bilen ned i diket eller autovernet med dertil skade og kostnader. Farten er redusert.

Det ble kjørt litt lenge i våres og denne sesongen startet tidlig med dekkene mine da jeg la om til vinterdekk før jeg tok en tur til Bergen i slutten på september. Og så har det jo vært svært mildt i høst her i Østfold. Vinterveiene i Østfold, her ved kysten, består  stort sett av en blanding av våt asfalt og is. Til tider er det også slapseføre på grunn av saltingen, men så langt har ikke dette vært noe av denne sesongen. Der meste har kommet ferdigmåket :)

De vinterdekkene har jo fått noen kilometer da, en skal ikke klage på holdbarheten her nei, heller tvert om, de har vært utrolig bra, er nok det beste jeg har hatt på bilen. Det er vanskelig å si hvor mange kilometer det har blitt på dem, men jeg kjører ca. 40.000 km i året, og disse dekkene har vært med på mange av dem, bl.a. en tur nordover i vinter. SÅ dette har vært bra og alt har jo en ende. Så får vi se om det blir en julegave til bilen da :) Kjør nå pent alle sammen det er snart jul og den skal alle feire sammen med sine, rekker du ikke butikken i dag så gjør du det i morgen, ikke mas, ta det pent. Ha en fin uke alle sammen.