Slitte dekk II

God nytt år til dere.

Sist jeg skrev så var jeg inne på dette med mine slitte dekk. Jeg skled litt i svingene. Så til slutt måtte jeg titte litt godt på dekkene, joda, de er slitte, skulle bare mangle, det er tredje sesongen der er på. Som sagt så er dekkene gode i oppbremsing  og oppkjøring, det er de.

Jeg har gitt det rådet at det er lurt å vaske dekkene med avfetning av  og til. Når en gir slike råd så er det lurt å følge dem selv også. Så rett etter at jeg skrev så tok jeg en skikkelig avfetning og det hjalp,selvsagt. Vi fikk jo ett kraftig snøfall den 23 desember og jeg måtte ut å kjøre litt den natten. Da var jeg glad for at dekkene hadde fått en runde med avfetning. Hadde relativt godt grep i nysnøen.

Ett lite tips om når du skal bruke avfetning på dekkene, kjenn på dekket, føles dekket klebrig, ja det trenger det litt avfetning. Og slike væsker til avfetning får du kjøpt i rekvisita butikker eller på  bensinstasjoner.  Før i tiden (noen vil si gamle dager :) ) så var det mange gode væsker til avfetning, men de var nok ikke så miljøvennlig, jeg finner dem ikke i noen utsalg i dag. Men de er greie nok dem du kan kjøpe i dag.

Så vask dekkene litt ofte så unngår du kanskje noen problemer. Det var en kommentar om man sparer ikke tid ved å vente på NAF/Falken, nei det skal være sikkert, det tar tid og det kan bli kaldt og dyrt, så vask dekkene og kjør pent, det er noen som venter på deg.....