Slutten på sesongen.

Så kom slutten på vinteren, og det er på tide å oppsummere mine personlige erfaringer med Nokian Hakkapeliitta 7.

Snø og glatt føre kom sent i Odalen i 2011, så jeg kjørte med knasende pigg på asfalt ganske lenge før det ble noen utfordringer å snakke om. Og den første erfaringen jeg gjorde meg var at dekkene var veldig gode på regnvått føre. Istedet for å sikte meg vekk fra digre dammer for ikke å miste helt kontrollen i en vannplaning så kunne jeg nå pløye VolvoDyret tvert gjennom dammene. BakseteMafiaen satte ved flere annledninger stor pris på det, alltid gøy med sprutende vann.

Men tilslutt kom jo vinteren, og den andre erfaringen jeg gjorde var at dekkene var knallbra på snøføre, både brøyta og ubrøyta. Plutselig er det mye greiere å bo sist på kommunens brøyteliste. VolvoDyret fulgte rattet lydig, selv over snøfonner som hadde blåst ut i veien. Helt nydelig. Opp og ned bakkene her problemløst.

Og så, noen få dager hadde vi skikkelig holkeføre, underkjølt regn er aldri spesielt morsomt. Men godt mot, man har da superdekk med pigg, og dette skulle nok heller ikke by på problemer. Litt ovenpå var jeg jo. Og en aldri så liten nedtur var det å oppdage at med underkjølt regn må jeg fremdeles beregne god tid til jobb.  Så kan man spekulere i om piggene hadde gått vel langt i antall km på bar asfalt eller om jeg rett og slett var dønn bortskjemt fra de gamle vinterdekkene mine. Et sett dekk det strengt tatt antageligvis muligens kanskje ikke var sånn forferdelig lovlig å kjøre med. For meg.

Nåja, har jeg vært av veien i år? Nei. Men det er jeg da heller aldri.  Fikk jeg problemer i bakkene opp til det lille grønne huset i skogen i år ? Nei. Og det bruker jeg å ha et par-tre ganger i løpet av en vinter. Klarte jeg å dra på en sladd noen ganger bare for å høre frydefulle hyl fra baksetet ? Jeppsipepsi. Det går alltid med VolvoDyret det :)  Støynivået i bilen ? Alltid høyt, uansett....hallo, vi snakker hauggammal Volvo og en skravlete bakseteMafia.

En kollega spurte meg for noen måneder tilbake om hvorvidt jeg vil fortsette å kjøre Nokian Hakkapeliitta. Og ja, i en perfekt verden ville jeg garantert gjort det, det å kunne cruise rett opp bakkene etter jobb i vinter har vært helt fantastisk. Dekkene er rågode på snøføre, de er veldig bra på vått føre og på isholka er det vel strengt tatt bare skøyter som duger åkke som. Sånn rent praktisk så må det bli en økonomisk vurdering neste gang jeg skal ha vinterdekk.

Og nå er det snart sommerdekktid. I går fallt det snø over det lille grønne huset i skogen, så vi er ikke helt klare enda....men snart...:)