Smyg-is og dårlige veier

Hvis du har lest noe jeg har skrevet her før, så vet du at våler lider av dårlig vær. Uansett om det er vinter eller sommer, så plasker det ned i bøtter og spann. Nå om vinteren,sett bort i fra noen unntakelser nå og da, er det bare sludd,is og regn.
Noe som ikke gjør vinteren så morsom som jeg hadde forventet. Når jeg tenker over det, så gjør det bare at det er skikkelig ugunstig å være bilist i våler.

Det regner på dagen, som oftest hele dagen og så fryser det om natten.
Da om morgenen tiner det bittelitt før man skal ut å kjøre til jobb.
Resultatet er en syltynn overflate av ren is som er penslett av vann.

Tenk deg du er ute og kjører i en normal sikker fart som du har selv antatt etter omgivelsene dine og veidekket. Så kommer du til en sving. I svingen møter man et usynlig hull i veien på størrelse av grand canyon . Man smeller ned i hullet og bilen  får en fin ubalanse midt i svingen. Så blir du introdusert til  smyg-isen som har ligget i skyggen og ventet på deg i hele dag.
Isen slenger bilen din ut på siden. I mens du ergrer deg hardt over at veltebur ikke er standarutstyr i 90-talls E-Klasser, finner du deg selv sidelengs i 60 km/t og på vei mot grøfta.

Det var et mirakel at jeg ikke havnet i grøfta og at det var en enveiskjørt vei. Det vare veldig lite moro
Det er bare så og så mye gode dekk hjelper, det meste er opp til sjaføren når det går dårlig. Uansett om jeg har knallgode nye vinterdekk, så hjalp det lite i den situasjonen. Burde heller ha vurdert hastigheten min bedre.

Men, det gikk fint. Ingen bulker i bilen og ingen flaue nødsamtaler til kompiser angående tauing :D

 

Snart får jeg ferdig bremsetesten med både dashcam video og veldig tekniske data presantert