Snø,is og E6

For omtrent en uke siden satte vinteren seg skikkelig til i våler og omegn. grader ned til 17 minus var det å forvente, og ikke nok med at alt som heter veier ble fryst. Begynte det jammen meg å snø også. Dette passet jo veldig fint. Nå er veiene dekket av et lite tynt lag av snø over speilglatt is. Kjempeknall!

Dette fikk jeg fort lære når jeg kom sidelengs ut i første sving i bare 4 km/t.
Det var da jeg kom til beslutningen om at jeg burde bare ta det rolig hvis jeg hadde ønske om å ikke bruke mine siste minutter på denne jord opp-ned i et brennende mercedesvrak i indre østfold. Det begynte også å demre for meg at jeg burde egentlig ha skaffet meg piggdekk, helst rallypigg XXL.
Men så fort jeg kom av glattisen gikk det greit, da var det både feste og stabilitet på underlaget. Men tanken på å kanskje dø, eller enda værre; å flaut måtte ringe noen kompiser for å dra meg opp av veien fikk meg til å holde en stabil fart på 60.

Turen gikk da (langsomt) til moss for å få tilgang til Europavei 6, en ganske fin strekning av asfalt som bringer meg til jobben min i sarpsborg der jeg slaver vekk ungdommen på et altfor varmt kontor.

Når jeg endelig hadde fått kommet meg opp på E6 og omsider fått bilen opp i hundre fikk mine morgentrøtte øyne se at hele strekningen bort til råde var krydret med ulykker. Det så ut som vinteren hadde tatt mange på senga den morgenen. Det var både avkjøringer og kollisjoner som prydet autovernet. Jeg senket farten min betydelig og ringte sjefen og fortalte ham rolig at det både var kø og speilglatt føre. Ingen vits i å ta sjanser i dag.

Jeg kom da helskinnet på jobb, men det kan fort skje det motsatte hvis man ikke følger med i feil øyeblikk.

Kjør forsiktig, god vinter :)